Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Prehospital vård

Personal slår larm om läget på Sundsvalls sjukhus

Publicerad: 3 januari 2008, 13:39

Brist på vårdplatser på Sundsvalls sjukhus har fått personalen att slå larm i media. Kapaciteten möter inte längre befolkningens behov, anser en av divisionscheferna på sjukhuset.


Brist på vårdplatser är just nu ett stort problem på Sundsvalls sjukhus. Det har fått personal att slå larm om läget i lokal media.

- Just nu har vi ingen som ligger i någon korridor, men de ligger i behandlingsrum och andra utrymmen. Det här innebär ett enormt merarbete. När patienter transporteras omkring ska pappersexercisen flytta med. I dag har vi haft en läkare som gått rond på sex olika avdelningar, säger vårdplatskoordinatorn Helene Parment Helsing till Sundsvalls Tidning.

Vårdplatsreserven öppnades i går morse, men de tio platserna fylldes snabbt.  I går eftermiddag vårdades ett 20-tal patienter på fel avdelning.

Michael Gårdebäck, divisionschef för medicindivisionen på sjukhuset, menar att det är politiska beslut som ligger bakom situationen. Han säger till Sundsvalls Tidning att man måste anpassa vården till de ramar man har och att antalet vårdplatser på Sundsvalls sjukhus minskat med 35 procent på fem år, trots att invånarna är lika många och blir allt äldre.

– Den kapacitet vi har på Sundsvalls sjukhus möter inte längre befolkningens vårdbehov.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev