Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Prehospital vård

Professor på Sahlgrenska kan ha försnillat miljontals kronor

Publicerad: 15 juni 2009, 11:05

En tidigare professor vid Sahlgrenska akademin i Göteborg har delgivits misstanke om grovt bedrägeri.


Härvan kring den före detta professorn växer, skriver Göteborgs-Posten. I dagarna har professorn, som är i 60-årsåldern, delgivits misstanke om grovt bedrägeri.

Det var hösten 2007 som läkemedelsföretaget Nobel Biocare slog larm om att utbetalningar som gjorts för ersättningar för kliniska prövningar och läkemedelsprövningar hamnade på ett konto som inte stämde. En kontroll visade att den professor som hade skickat ut fakturorna hade lämnat numret till sitt privata bankkonto – i stället för att ange Sahlgrenska universitetssjukhusets, SU:s, kontonummer.

Sjukhuset polisanmälde genast det misstänkta bedrägeriet och sedan dess har polisutredningen pågått och nu har alltså den före detta professorn delgivits misstanke om grovt bedrägeri.

Chefsåklagare Göran Sjödell vill inte kommentera utredningen, men Eva Arrdahl i SU:s ledningsstab, säger till Göteborgs-Posten att sjukhuset tänker kräva tillbaka hela det belopp på mellan 3 och 4 miljoner kronor som den före detta professorn misstänks ha förskingrat.

Sahlgrenska akademin stängde först av professorn från all forskning och annan verksamhet och för cirka ett år sedan sade den misstänkte mannen upp sig själv.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev