Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Prehospital vård

Skadad lämnades ”död” i 90 minuter

Publicerad: 8 april 2012, 12:41

En svårt trafikskadad man i Australien låg ”död” och övertäckt på olycksplatsen i över en timme innan räddningspersonalen upptäckte att han fortfarande levde.


Den 30-årige mannen slog runt med sin Porsche på en vägsträcka utanför Melbourne. När ambulansen kom fram låg bilen på taket och mannen bedömdes vara avliden. Han låg enligt Sky News kvar i bilen i en timme medan platsen röjdes upp i övrigt och polisen gjorde en teknisk undersökning.

När ”liket” skulle skäras loss ur bilen såg räddningspersonal ryckningar i kroppen. Ambulanspersonalen som varit först på plats och förklarat honom död avfärdade det med att sådana rörelser kan förekomma hos nyligen avlidna. Mannen placerads vid sidan av vägen under ett skynke och låg där i över en halvtimme innan läkare kom dit och upptäckte en svag puls.

Ambulansen kallades då tillbaka till olycksplatsen och bilisten fördes till sjukhus i Melbourne. Där vårdas han nu i ett kritiskt tillstånd. Ambulanssjukvårdarna beskrivs vara chockade.

– Det är två mycket erfarna sjukvårdare, men uppenbarligen har de gjort fel här, säger Simon Thomson, regionchef för ambulansverksamheten, till Sky News.

DANIEL PERSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev