Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Prehospital vård

Snöfallet över Stockholm tvingar regionen i stabsläge

Publicerad: 21 november 2022, 12:12

SMHI varnar på måndagen för stora snömängder över huvudstaden.

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Regional särskild sjukvårdsledning, RSSL, har aktiverats i Stockholm och är sedan måndag morgon i stabsläge på grund av det kraftiga snöfallet, meddelar regionen.

Ämnen i artikeln:

Region StockholmAmbulanssjukvårdToppnyheter

Josef Svenberg

josef.svenberg@dagensmedicin.se


Stabsläget råder sedan 08.20 på måndagen och beror på de snömängder som fortsätter falla efter helgen, på sina håll upp till 30 centimeter enligt SMHI. Snön började bli ett problem redan på söndagen men det var först på måndagen läget bedömdes vara så ansträngt att RSSL behövde gå upp i stabsläge, skriver regionen i ett mejl från presstjänsten till Dagens Medicin.

Snön orsakar stora problem med framkomlighet och RSSL arbetar med att säkra sjuktransporter till och från sjukhusen. Läget ska dock vara under kontroll och på måndag eftermiddag hade inga incidenter med sjuktransporter rapporterats, enligt regionen.

SMHI har utfärdat en orange varning för Stockholmsområdet, som sträcker sig till måndagskvällen. Expertmyndigheten varnar för stora snömängder på kort tid över huvudstaden, med begränsad framkomlighet på vägar, förseningar och inställda avgångar i kollektivtrafiken och bortfall av såväl el- som mobilnät.

Förhoppningen är att situationen ska förbättras när snöfallet lättar under måndagskvällen, men regionen fortsätter följa utvecklingen.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev