Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Prehospital vård

Stockholm tecknar avtal med SOS Alarm

Publicerad: 30 oktober 2013, 09:47

Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Stockholms läns landsting vill anlita SOS Alarm för ambulansdirigeringen i två år till. UPPDATERAD


Den upphandling som hälso- och sjukvårdsförvaltningen i landstinget tidigare gjort av prioritering och dirigering av ambulanser och ambulanshelikoptrar - som vanns av Medhelp- överklagades och ligger just nu hos Högsta förvaltningsdomstolen.

Samtidigt löper det nuvarande avtalet med SOS Alarm ut den 31 oktober. Förvaltningen har nu valt att teckna ett tvåårsavtal med SOS Alarm.

– Det viktigaste är att invånarna i Stockholms län får ett tryggt första omhändertagande. Eftersom vi ännu inte vet resultatet av den pågående juridiska processen har vi velat trygga funktionen för prioritering- och dirigeringstjänsten. I det här avtalet ställer förvaltningen dessutom krav på en allt mer utvecklad tjänst under de kommande två åren, säger Gustav Ohlén, enhetschef på Hälso- och sjukvårdsförvaltningens ambulansenhet, i ett pressmeddelande.

Geir-Erik Hyvärinen, divisionschef Produktion hos Medhelp, har tagit del av den information som gått ut från Stockholms läns landsting i dag.

– Vi har förståelse för att de måste säkra ambulansdirigeringen eftersom den juridiska processen dragit ut på tiden. Vi avvaktar beskedet från Högsta förvaltningsdomstolen och kommer inte att vidta några åtgärder eller kommentera ärendet vidare i väntan på det, säger han till Dagens Medicin.

Avtalet mellan Stockholms läns landsting och SOS Alarm gäller förutsatt att hälso- och sjukvårdsnämnden säger ja vid sitt sammanträde den 19 november.

SUSANNE FREDRIKSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev