Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Prehospital vård

Stora investeringar i sjukhus

Publicerad: 17 april 2012, 11:21

Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge

Foto: karolinska.se

Stockholms läns landsting satsar, enligt ett förslag, 28 miljarder kronor för ny- och ombyggnad av när- och akutsjukhusen.


Förslaget på framtida investeringar för sjukvården i Stockholm presenterades på tisdagen. De är ett led i planen för den framtida sjukvården i Stockholm som ska stärka specialistvården utanför akutsjukhusen.

I ett första steg föreslås investeringar i de landstingsägda sjukhusen Dalen, Sollentuna och Sabbatsberg. Därefter utökas antalet vårdplatser på närsjukhusen Löwenströmska,  Jakobsberg, Bromma och Nacka.

Akutsjukhusen byggs om, och ut, för 12 miljarder kronor.  På Södersjukhuset blir det en ny akut- och behandlingsbyggnad, liksom en ny vårdbyggnad. Karolinska universitetssjukhuset i Solna behåller Thoraxhuset och Astrid Lindgrens barnsjukhus. Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge föreslås få nya behandlingsbyggnader, dessutom utökas akutmottagningen.

Även Danderyds och Södertälje och S:t Görans sjukhus får större akuter.

När det gäller Norrtälje sjukhus tas beslut om investeringar om en ny öppenvårdsbyggnad senare. Nya Karolinska Solna är inte med i investeringsplanen.

Planen presenteras nu för hälso- och sjukvårdsnämnden och landstingsstyrelsen.

Relaterat material

Södersjukhuset renoveras för 2 miljarder

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev