Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Prehospital vård

Toivo Heinsoo blir toppchef <BR>i Stockholms läns landsting

Publicerad: 8 april 2009, 09:29

Toivo Heinsoo har utsetts till direktör och chef för funktionsområdet utveckling och styrning i Stockholms läns landsting.


Toivo Heinsoo tillträder den 1 september. Han tar då som direktör direkt kopplad till landstingsdirektören ansvar för de övergripande frågorna knutna till styrningen och utvecklingen av landstingets verksamhet.

Toivo Heinsoo har bland annat varit landstingsdirektör i Dalarna, direktör vid dåvarande Landstingsförbundet och nu senast regeringens utredare om patientens stärkta rätt. Han är dessutom ordförande i styrelsen för Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO.

– Jag är väldigt glad över att Toivo vill komma och arbeta hos oss i Stockholm. Den erfarenhet han har kommer att vara till stor nytta för landstinget. Toivo passar perfekt in i koncernledningen, både som person och kompetensmässigt, säger landstingsdirektör Mona Boström.

– Att ta steget in i operativ ledning i landstingsvärlden igen är en uppgift som jag lockas av. Och det känns spännande och roligt att få chansen att vara med och leda den fortsatta utvecklingen just i Stockholm, säger Toivo Heinsoo i ett pressmeddelande.

Toivo Heinsoo kommer att svara för de övergripande ägar- och utvecklingsfrågorna. I enheten finns också de strategiska forskningsfrågorna, kopplingen till regional utveckling samt mångfaldsfrågorna som tidigare funnits inom utvecklingskansliet.

Relaterat material

Superutredare årets listraket

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev