Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Psykiatri

Anders Printz till Vårdförbundet

Publicerad: 19 December 2014, 11:10

Foto: Simon Hastegård, Bildbyrån

Anders Printz lämnar uppdraget som nationell psykiatrisamordnare och blir ny kanslichef på Vårdförbundet.


Den första mars 2015 börjar Anders Printz sitt nya jobb på Vårdförbundet.

– Jag är väldigt glad över detta. Det känns oerhört roligt att få jobba i en idéburen organisation som Vårdförbundet. Min huvuduppgift kommer att bli att arbeta för att ge tjänstemannaorganisationen bra förutsättningar för att stödja de förtroendevalda i ledningen av förbundet, säger han till Dagens Medicin.

Anders Printz har haft rollen som nationell psykiatrisamordnare på socialdepartementet i drygt två år och  är nöjd med vad han har uträttat.  Han lyfter bland annat fram att rapporteringen till kvalitetsregistren har ökat med flera hundra procent.

– Jag är nöjd med det arbete som vi och SKL har gjort tillsammans.  Vi har gjort mycket för att utveckla det nationella arbetet med psykiatrin, säger Anders Printz.

Det är inte klart om regeringen kommer att utse en ny psykiatrisamordnare efter Anders Printz.

– Jag har fått intrycket att det nationella arbetet med psykiatrin är prioriterat för regeringen och jag tror inte att det finns någon anledning till oro för att arbetet ska stanna upp, säger han.

Förutom uppdraget som nationell psykiatrisamordnare har han även lett regeringens utredning om klagomålshanteringen i vården. Han vet ännu inte om han kommer att fortsätta som utredare.

– Det blir en bedömningsfråga för regeringen och Vårdförbundet att avgöra om det går att förena med min nya roll.

Anders Printz är jurist i botten och har tidigare arbetat tio år som skötare i psykiatrin. Före uppdraget som psykiatrisamordnare var han chef för avdelningen för regler och tillstånd på Socialstyrelsen.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev