Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Anställda upprörda när ny psykiatribyggnad läggs på is

Publicerad: 26 februari 2010, 12:42

Anställda upprörda när ny psykiatribyggnad läggs på is

Foto: Universitetssjukhuset i Linköping.

Platsbristen inom psykiatrin i Linköping beskrivs som en akut fara av personalen. Trots det stoppas planerna på att bygga nya lokaler.


Psykiatrin vid Universitetssjukhuset i Linköping har svåra problem med överbeläggningar sedan lokalutrymmet minskades. Bland annat måste patienter med psykoser vårdas tillsammans med personer med svåra depressioner, skriver Östgöta Correspondenten.

Förhoppningen var att problemen skulle lösas genom en flytt till en helt ny byggnad. Nu har den satsningen lagts på is av landstingsledningen. Bland de anställda inom psykiatrin är känslorna upprörda.

– Vi har väntat så länge. Den här gången trodde vi verkligen att bygget skulle bli av. Landstinget har lurat oss, säger Anders Gustavsson, koordinator och skyddsombud för Kommunal, till Östgöta Correspondenten.

– Hade det handlat om hjärtsjukvård skulle huset ha byggts för länge sedan. Psykiatrin fortsätter att vara lägst prioriterad. Det är svårt att coacha sina medarbetare och få dem att inte tappa sugen efter det här, säger Ann-Sofie Scheele, vårdenhetschef på psykosmottagningen, till tidningen.

Relaterat material

Besparingar och ombyggnad kan stå psykiatrisk klinik dyrt

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev