tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Blekinge backar om hyrläkarstopp

Publicerad: 1 mars 2017, 10:18

Foto: Thinkstock

Konsekvenserna för vuxenpsykiatrin skulle bli så stora att landstingsförvaltningen nu föreslår att hyrläkarstoppet skjuts upp.

Ämnen i artikeln:

Landstinget Blekinge

JK


Ökad risk för självmord, fel diagnoser och fel behandlingar. Samt ökat lidande för patienter, ökad psykisk ohälsa och begränsade mottagningsverksamheter. Det är de negativa konsekvenser som Landstinget Blekinge befarar att ett hyrläkarstopp inom vuxenpsykiatrin skulle föra med sig, rapporterar Sydöstran.

Förklaringen är att ungefär hälften av läkarna i landstingets vuxenpsykiatri i dag är hyrläkare och att deras tjänster inte kommer att hinna ersättas fram till den 1 september i år som var tanken, trots att landstinget satsat på utbildning.

”Nya specialistläkare har anställts men dessa nyanställningar har tyvärr inte minskat bristen då specialistläkare samtidigt har gått i pension eller valt att avsluta sin anställning av andra anledningar”, skriver Bodil Sundlöf, verksamhetschef för psykiatri och habilitering, i den konsekvensbeskrivning som tidningen tagit del av.

Landstingsförvaltningen föreslår i stället att hyrläkarstoppet skjuts fram till den 1 januari 2019.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev