Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Bygger för fyra miljarder

Publicerad: 16 februari 2011, 13:05

Bygger för fyra miljarder

Foto: Foto: Jan Persson

Universitetssjukhuset i Linköping ska byggas ut och om för nästan fyra miljarder kronor. Det beslutade landstingsfullmäktige på tisdagen.


Bygget av Linköpings nya universitetssjukhus inleds redan i år och ska vara slutfört 2018. Slutnotan beräknas landa på 3,8 miljarder kronor.

Projektet innebär både nybyggnationer, renovering av befintliga byggnader och rivning av några gamla byggnader.

Lokalytan blir större i det nya universitetssjukhuset men antalet vårdplatser ska liksom idag vara omkring 600. Den större lokalytan beror på att de nya patientrummen enbart blir enkelrum.

Det rådde politisk enighet om att satsningen på det nya universitetssjukhuset var nödvändig.

– Det här är jätteviktigt för utvecklingen av universitetssjukhuset. Nu ersätts gamla slitna lokaler med nya funktionella lokaler som kan fylla morgondagens behov, säger Marie Morell (M), landstingsstyrelsens ordförande.

Oppositionen krävde dock att byggstarten för det nya psykiatrihuset skulle tidigareläggas. Men Marie Morell försvarar beslutet att låta byggstarten för psykiatrihuset bli 2015.

– Det är inte möjligt att komma igång tidigare med psykiatrihuset. Vi har valt att prioritera att komma igång snabbt med det stora huvudbygget, säger hon till Dagens Medicin.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev