tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Kommun anmäler psykiatrin i Västernorrland till Ivo

Publicerad: 9 september 2015, 12:16

I ett brev framför Sollefteå kommun svidande kritik mot landstingets psykiatri.

Ämnen i artikeln:

Landstinget Västernorrland

JK

Jens Krey

jens.krey@dagensmedicin.se


”Socialtjänsten i Sollefteå kommun vill framföra allvarliga klagomål på de brister avseende ansvar, organisation, samverkan, kunskap och rutiner hos Landstinget Västernorrland, Barn- och ungdomspsykiatrin.”

Så börjar det fem sidor långa brev som kommunens vikarierande verksamhetsutvecklare skrivit till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. I brevet beskrivs ett patientärende men kommunen punktar även upp en rad områden av mer generell karaktär där den anser att landstinget brister.

Sollefteå kommun anser bland annat att Landstinget Västernorrland har bristande kunskap om barn med psykisk ohälsa, bristande vilja att samarbeta med socialtjänsten och att länets vårdplatser för dygnsvård av barn med psykisk ohälsa är obefintliga.

Lena Berglund Friberg, vårdområdesdirektör för barn- och ungdomspsykiatrin i Landstinget Västernorrland, avböjer i nuläget att kommentera ärendet då hon inte fått ta del av underlaget. Hon uppger för Dagens Medicin att Ivo ännu inte har bestämt om det ska öppnas ett ärende eller inte.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev