Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Konstfackstudenten vill tacka personerna som hjälpte henne

Publicerad: 16 februari 2009, 17:12

Konstfackstudenten Anna Odell, som fejkade en psykos på psykakuten vid S:t Görans sjukhus, skriver nu om händelsen på debattsajten Newsmill.


Orsaken till att Anna Odell väljer att skriva om det inträffande är att hon vill komma i kontakt med de privatpersoner som hjälpte henne på Liljeholmsbron där hon började sin iscensättning av psykosen.  Jag känner mig naturligtvis ansvarig för vad jag har utsatt er för och vill tacka för ert fina omhändertagande av mig den kvällen, i den så utsatta och desperata situation som ni trodde att jag befann mig i  skriver hon i debattinlägget.

Men hon vill fortfarande vänta med att förklara vad konstprojektet handlar om eftersom det skulle kunna leda till att det hon vill undersöka havererar. Det skulle innebära att hon har utsatt personer för obehag i onödan. Även om hon tycker att det är olyckligt att händelserna har läckt ut innan konstprojektet är slutfört tycker hon att det som nu utspelar sig i medierna är intressant ur flera perspektiv.

Anna Odell vill dock dementera att hon har velat undersöka huruvida psykosen är någon slags lögn. Det är en uppgift som har florerat i media. Hon påpekar att ett avsnitt från hennes projektbeskrivning, som en läkare från S:t Görans sjukhus har lagt ut på sin blogg, har tagits ur sitt sammanhang. Det som nämns i beskrivningen är att en polis som hon har intervjuat har kallat psykotiska och paranoida personer för lögnare.

Andrea Björkman

Konststudentens inlägg på Newsmill

Relaterat material

Kritiserad konststudent backas upp av professorer

Spelad nervkollaps anmäls

Rydberg attackerar Konstfack

Student lurade vårdpersonal – fejkade nervsammanbrott

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev