Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Psykiatri

Kritiserad psykiatrichef avgår

Publicerad: 10 november 2008, 15:47

Verksamhetschefen för vuxenpsykiatrin i Landstinget Kronoberg lämnar sitt uppdrag. Enligt landstinget har avhoppet inget att göra med de kritiserade besparingarna.


Under sin tid som verksamhetschef har Finn Grentoft genomfört en omfattande omorganisation av vuxenpsykiatrin i Landstinget Kronoberg. Åtgärderna har mötts av omfattande kritik från både anställda och patientrepresentanter.

Enligt de ursprungliga planerna skulle Finn Grentoft ha gått i pension till våren. Nu väljer han att sluta redan den 1 december. Landstinget uppger att hans uppdrag är slutfört och förnekar att avhoppet beror på den hårda kritiken.

– Finn Grentoft går i sin ordinarie ålderspension så det finns ingen dramatik i detta. Nu blev det kanske ett något tidigare avslut men det är inte så konstigt utifrån den utveckling vi haft, säger landstingsdirektören Börje Lindqvist till Sveriges Radio Kronoberg.

Ny verksamhetschef för vuxenpsykiatrin i Kronoberg blir Solveig Svensson. Hon har tidigare haft motsvarande uppdrag på den barn- och ungdomspsykiatriska kliniken.

Vårdförbundets lokala ordförande Gisela Bertilsson välkomnar chefsbytet och hoppas att dialogen ska bli bättre med den nya ledningen, uppger Sveriges Radio Kronoberg.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev