fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Larm från rättspsyk: Säkerheten är undermålig

Publicerad: 23 augusti 2022, 08:58

Rättspsykiatriska kliniken i Säter. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Skyddsombudet på rättspsykiatriska kliniken i Säter slår larm om kraftig underbemanning och outbildad personal. (1 kommentar)


T

TT


Säkerheten på kliniken har blivit betydligt sämre de senaste åren, enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket, skriver Falukuriren.

I anmälan skriver skyddsombudet att ”ständig brist på personal med minimal bemanning innebär att säkerheten för både personal och patienter är undermålig och att patienternas aktiviteter äventyras”.

Skyddsombudet menar också att det är för många outbildade och oerfarna sommarvikarier vilket ger utrymme för patienter att ta sig friheter.

Biträdande verksamhetschefen på rättspsyk i Säter skriver i ett mejl till Falukuriren att de ser allvarligt på anmälan och kommer att agera.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

2022-10-05

Gjorde min praktik där på 80 talet och hade det mkt bra och lärorikt på en avdelning knuten till Barbro Sandin. Har varit verksam inom psykiatrin sedan dess och provat på många olika arbetsplatser även utomlands. Det är sorgligt att se hur psykiatrin nedmonterats och hur vården blivit. Tyvärr har även samhället förändrats i mkt. Men mer verkstad och lyssna på personal på vad som behövs. Vi har en stor vårdskuld även inom psykiatrin. Och det kostar mkt pengar att inte få ordning på den psykiska ohälsan. Även om en del är mkt svåra att vårda.

Hasse Hedlund 

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev