Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Mottagning för HBT-personer prisas – Hägglund får tistel

Publicerad: 29 juli 2009, 12:09

Beroendecentrum Stockholms särskilda HBT-mottagning tilldelas årets regnbågspris av organisationen RFSL Stockholm.


Homosexuella, bisexuella och transpersoner är överrepresenterade bland dem som har alkohol- och narkotikaproblem. Därför har Stockholms läns landsting startat en särskild beroendemottagning för HBT-personer.

Nu belönas verksamheten med hedersutmärkelsen regnbågspriset av Riksförbundet för sexuellt likaberättigande, RFSL, i Stockholm.

– Bristande HBT-kompetens är ett problem inom vården, och att förbättra den situationen är ett långsiktigt arbete. Under tiden är vårdmottagningar som vänder sig speciellt till HBT-personer en nödvändighet. Framför allt när det gäller denna typ av vård så vet vi att behovet är stort inom HBT-gruppen, säger Anna Söderström, ordförande för RFSL Stockholm, i ett pressmeddelande.

Priset delas ut i dag, onsdag, under festivalen Pride i Stockholm. Samtidigt tilldelas socialminister Göran Hägglund (kd) den negativa utmärkelsen årets rosa tistel.

– Sveriges socialminister har flera gånger under det senaste året visat tydligt att han inte är en minister för alla utan bara för dem som lever innanför heteronormens snäva ramar, säger Anna Söderström i pressmeddelandet.

Relaterat material

Grupptrycket skapar psykisk ohälsa bland HBT-personer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev