Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Ny SKL-rapport ska stärka jämförbarhet

Publicerad: 13 juni 2018, 06:13

Anders Henriksson, vice ordförande SKL.

Foto: Cecilia Pihl

Tillgänglighet, kostnader och medicinska resultat. Det är något av det som redovisas i Sveriges Kommuner och Landstings sammanställning av den svenska sjukvården som släpps under onsdagen.


Hälso- och sjukvårdsrapporten 2018 är en sammanställning av de siffror som redan finns tillgängliga i databasen Vården i siffror och är tänkt att komma årligen. Den ska ses som ett komplement till de rapporter som Socialstyrelsen ger ut.

– Den öppna jämförelse vi gjorde tidigare var viktig, men otillgänglig på grund av sin form, säger Anders Henriksson (S), vice ordförande för SKL.

Landsting och regioner har frågat efter något mera lätthanterligt än en tjock rapport i pappersform för att kunna jämföra sin verksamhet med varandra och med sig själva, även historiskt.

Anders Henriksson vill inte säga något om vilka slutsatser som dras i rapporten före offentliggörandet, men SKL skriver själva i sitt pressmeddelande att rapporten innehåller siffror om tillgänglighet, kostnader, patienternas erfarenheter och befolkningens syn på sjukvården, liksom ett antal medicinska resultat.

Rapporten kommer att presenteras i en webbsändning klockan 10.30 som går att följa här nedan.

Linda Berglund

Reporter

linda.berglund@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev