Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Psykiatri

Psykiater avstängd efter anklagelser om hot på krogen

Publicerad: 23 april 2010, 11:18

En överläkare i psykiatri åtalas för att ha hotat en ordningsvakt och en polis med att spänna fast dem och ge dem sprutor. Efter händelsen har han fått lämna sitt arbete. (Ny version 10.56)


Händelsen inträffade på en krog i Norrbotten i mars förra året. Flera gäster har vittnat om att läkaren var berusad och uppträdde olämpligt på dansgolvet.

När ordningsvakterna försökte avvisa honom blev det bråk, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

Nu åtalas läkaren för våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman. Enligt åtalet slog han en av vakterna i bröstet och nöp honom i näsan. Läkaren ska även ha sagt att han är psykiater och hotat med att spänna fast vakten och ge honom en spruta.

När polisen kom till krogen upprepade han hotet mot en av polismännen, enligt åtalet. Han själv nekar till att ha begått något brott.

Läkaren var anställd av ett bemanningsföretag och jobbade inom Norrbottens läns landsting vid tidpunkten för krogbråket.

– Vi stängde av honom direkt när vi fick vetskap om att han var polisanmäld, säger Stefan Bergström, divisionschef för landstingets vuxenpsykiatri, till Norrländska Socialdemokraten.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev