torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Psykolog dömd för sexbrott fick jobba kvar i Skåne

Publicerad: 24 november 2017, 10:59

Foto: Norstedts Juridik

Efter att ha utnyttjat en patient sexuellt fick psykologen först sparken från ett behandlingshem. Sedan anställdes han av Region Skåne. Nu stängs han av.

Ämnen i artikeln:

Region Skåne

Jens Krey

jens.krey@dagensmedicin.se


Sveriges Television Nyheter rapporterar om en psykolog som för snart fyra år sedan fått sluta på ett behandlingshem sedan det framkommit att han utnyttjat en av de intagna sexuellt. Kort efter händelserna fick psykologen sedan jobb inom Region Skånes psykiatri.

Psykologens chefer hade under flera år kännedom om att det pågick en polisutredning kring psykologen. När han sedan dömdes för att sexuellt ha utnyttjat en person i beroendeställning fick de även kännedom om det.

Trots det fick psykologen jobba kvar.

– Vi ser jätteallvarligt på det. Sen är det svåra avvägningar att göra. Men han har jobbat i tre år, utan avvikelser, är omtyckt, så tänker vi att han kan fortsätta jobba med det tillägget att vi kommer att sortera patienterna framöver, sade Katarina Hartman, divisionschef i Region Skåne, till SVT Nyheter för några dagar sedan.

Sedan ändrar hon sig.

– Vi har fått hjälp med det arbetsrättsjuridiska som har tittat på ärendet igen och då tagit ställning till att han ska stängas av från arbetet, förklarar Katarina Hartman för SVT Nyheter.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev