Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Rättspsykiater ger ut kriminalroman

Publicerad: 29 december 2015, 10:57

Christina Gustavson.

Läkaren Christina Gustavson har precis gett ut en kriminalroman och har fler på väg.


Förra månaden hade Christina Gustavson release för boken ”En fingervisning om mord” som hon ger ut på det egna förlaget Joelsgården.

– Jag har skrivit hela livet och har tidigare gett ut böcker om självhjälp vid ångest och depression, men det här är min första kriminalroman, säger hon.

Romanen handlar om kriminalkommissarien Joel Linder som får ett antal komplicerade fall att lösa. Christina Gustavson berättar att hon redan skrivit en uppföljare och håller på med en tredje i samma serie. Hon menar att romanformen erbjuder en utmärkt möjlighet att diskutera frågor och föra fram åsikter.

– Omgivningen är många gånger mer misstänksamma mot personer som beter sig udda eller avvikande, men personer som är annorlunda behöver inte vara brottsliga i högre utsträckning än andra. Det vill jag lyfta fram i mina böcker, säger hon.

Christina Gustavson gick i pension för några år sedan – även om hon fortfarande jobbar en del på en rättspsykiatrisk klinik – och det var då hon började skriva böcker.

Hur märks din yrkesbakgrund i dina böcker?

– Som rättspsykiater står jag mitt i smeten och människors problem blir väldigt tydliga. I mitt arbete har jag träffat både förövare, offer och anhöriga och den erfarenheten har jag tagit med mig i mitt skrivande.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev