Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Region Skåne betalade för utskick av sd:s valsedlar

Publicerad: 4 juni 2009, 10:15

Region Skåne betalade för utskick av sd:s valsedlar

Foto: Björn Söder (sd).

Region Skåne fick stå för delar av kostnaden när Sverigedemokraterna skickade ut valsedlar inför EU-parlamentsvalet.


Breven med valsedlarna och Sverigedemokraternas tidning SD-Kuriren skickades ut i kuvert märkta med ”Region Skåne”. Bara portokostnaden beräknas uppgå till drygt 10 000 kronor.

Sverigedemokraterna får pengar från Region Skåne som en form av partistöd. Men att använda skattepengar till att skicka ut politisk information som inte har med regionens verksamhet att göra strider mot Region Skånes interna bestämmelser.

Hittills har det inte gjorts några kontroller av att reglerna verkligen efterlevs, enligt regionstyrelsens ordförande Jerker Swanstein (m).

– Vi har nog med kontroller ändå. Det här får nog tillskrivas att det är ett nytt och oerfaret parti som behöver lite vägledning, säger han till Sydsvenskan.

Sverigedemokraterna kommer att betala tillbaka kostnaden för utskicken till Region Skåne. Trots det tycker gruppledaren Björn Söder inte att partiet har gjort fel.

– Vi tycker att regionen är så involverad i EU genom olika projekt. Nu ska vi även öppna ett kontor i Bryssel, säger han till Sydsvenskan.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev