torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Rydberg attackerar Konstfack

Publicerad: 27 januari 2009, 15:57

Rydberg attackerar Konstfack

Landstingsrådet Birgitta Rydberg (fp) kräver en ursäkt från Konstfack sedan en av skolans studenter fejkat ett sammanbrott på en akutmottagning.


Det spelade sammanbrottet på S:t Görans sjukhus i Stockholm var en del av ett konstprojekt som studenten arbetar med. Tilltaget har fått svidande kritik av David Eberhard, överläkare och chef för den psykiatriska akutmottagningen.

Däremot har företrädare från Konstfack försvarat studenten i olika medier.

Nu tar Birgitta Rydberg (fp), biträdande sjukvårdslandstingsråd i Stockholms läns landsting, ställning i frågan. Hon kräver en ursäkt från Konstfacks ledning.

– Konstvärlden ska inte tro att andra regler gäller för dem än för alla oss andra. För att fullborda sitt projekt borde studenten, hennes handledare och Konstfack nu ta konsekvenserna och ersätta såväl polisen som landstinget för de dryga kostnader det innebär med hämtning och vård. Jag hoppas innerligt att ingen annan blev utan den polishjälp eller psykiatriska vård som de behövde till följd av detta barnsliga och förolämpande tilltag, säger hon i ett pressmeddelande.

Relaterat material

Student lurade vårdpersonal – fejkade nervsammanbrott

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev