Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Psykiatri

Säffle står utan psykiatrer

Publicerad: 1 december 2008, 08:53

Personalen inom öppenpsykiatrin i Säffle vädjar om hjälp för att få läkarresurser till verksamheten. Hela hösten har de varit utan läkare.


I ett brev till divisionschefen för psykiatrin i Landstinget i Värmland vädjar representanter från Saco, Kommunal och Vårdförbundet om snabba åtgärder för att få hjälp att klara verksamheten.

– Vi har stått utan läkare i höst och vet inte vart vi ska vända oss för att få hjälp med recept, provsvar och intyg, säger Gun-Marie Andersson, psykiatrisjuksköterska och arbetsplatsombud för Vårdförbundet.

Brevet till divisionschefen Claus Vigsö är skrivet med hänvisning till arbetsmiljölagen och beskriver att arbetssituationen är hårt pressad. Men det finns även patientsäkerhetsrisker.

– Uppföljningar och återbesök sköts inte eftersom vi inte har någon läkare. När vi ringer till andra delar av psykiatridivisionen för att få hjälp är det svårt att få hjälp telefonledes därifrån. Det beror helt på vem som är i tjänst, säger Gun-Marie Andersson.

Hon efterlyser en läkare som kan vara back up till verksamheten när den står utan läkarkompetens. Divisionschefen Claus Vigsö tycker att situationen är ”olycklig”.

– Det finns två läkartjänster i Säffle och Grums men en läkare har slutat och en är långtidssjuk. Vi har haft hyrläkare persiodvis. Vi arbetar för fullt för att lösa detta.

När en lösning ska vara i sikte eller hur den ska se ut, kan han inte säga.

– Men det ska vara snart.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev