Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Sahlgrenska stänger psykiatrisk avdelning

Publicerad: 25 juli 2016, 11:43

Foto: Henrik Brunnsgård / BILDBYRÅN

Sahlgrenska universitetssjukhuset, SU, i Göteborg stänger ännu en psykiatrisk avdelning över sommaren, orsaken är sjuksköterskebrist.


Ämnen i artikeln:

Sahlgrenska universitetssjukhuset

Sahlgrenska universitetssjukhuset, SU, i Göteborg stänger ännu en psykiatrisk avdelning över sommaren, orsaken är personalbrist.

Psykiatri Affektiva är en av fem psykiatriska kliniker på SU, i år har de stängt tre av tio heldygnsavdelningar, mot två i fjol, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Samtidigt har vi ökat antalet vårdplatser på de öppna avdelningarna så att nettoeffekten inte ska bli så stor. Jämfört med förra året innebär det fem vårdplatser färre, säger Mathias Alvidius, verksamhetssamordnare för Psykiatri Affektiva, till tidningen.

Enligt honom har SU svårt att rekrytera sjuksköterskor till sina psykiatriska kliniker och svårast är det inom heldygnsvården, där sjukhuset knappt klarar rekryteringen. Mathias Alvidius tror att det beror på en lägre lönenivå än vad som erbjuds av andra arbetsgivare i närområdet. Han säger till Göteborgs-Posten att SU måste satsa på kompetensutveckling, förbättrad arbetsmiljö, rimligt schema och rimlig lön och vidare fundera över hur de kan rekrytera unga sjuksköterskor.

VICTORIA MAAHERRA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev