Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Självmord och misshandel på rättspsyk granskas

Publicerad: 20 juli 2021, 07:02

Enligt anmälan till Ivo finns det inget som tyder på ”uppenbar allvarlig vårdskada” i självmordsfallen, men däremot kan man hävda att det inte ska kunna inträffa på en psykiatrisk avdelning.

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall har anmälts till Ivo efter att två dödsfall och en svår misshandel inträffat på olika avdelningar på kliniken under sommaren.


Ämnen i artikeln:

Ivo

I juni tog en patient sitt liv genom att hoppa från hög höjd och i juli hittades en annan patient död inne på sin avdelning efter att ha hängt sig, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.

Läs mer: Flexibla psykiatriska team suddar ut gränser 

Ytterligare en allvarlig händelse inträffade i juli där en patient som låg och sov blev slagen i ansiktet med en metallstång av en medpatient. Den misshandlade patienten skadades allvarligt och behöver fortfarande vård.

Enligt klinikens anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, finns det inget som tyder på ”uppenbar allvarlig vårdskada” i självmordsfallen, men däremot kan man hävda att det inte ska kunna inträffa på en psykiatrisk avdelning.

Kommentera

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!  

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Ivo

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev