tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Skåne förlänger avtal med Vidarkliniken

Publicerad: 27 mars 2017, 07:26

Vidarkliniken i Ytterjärna. Foto: Janders/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

SLL bröt avtalet med antroposofkliniken i Järna. Region Skåne har granskat verksamheten och ser inga som helst problem.

Ämnen i artikeln:

Region SkåneVidarkliniken

JK


Region Skåne har nyligen genomfört en medicinsk revision av den vård som regionen köper av Vidarkliniken för behandling av patienter med cancer, fibromyalgi och utmattningsdepression.

– Den visar ju att det inte finns några problem, så det finns ingen anledning att säga upp avtalet med Vidarkliniken, säger regionrådet Anders Åkesson (MP) till Sveriges Radio Malmöhus.

Resultat av den medicinska revisionen ska behandlas vid kommande regionstyrelsemöte och inte heller oppositionen har något emot ett förlängt avtal med antroposofkliniken i Järna.

– Det verkar inte vara några problem över huvud taget. Den vård de från Skåne har fått verkar ha fungerat väldigt bra, så det råder ingen tvekan om att avtalet ska fortsätta, säger regionrådet Carl-Johan Sonesson (M) till radion.

Stockholms läns landsting sade upp avtalet med antroposofkliniken efter att ha funnit brister i journalföringen samt att vård utfördes utan stöd i vetenskap och beprövad erfarenhet – en uppfattning som Vidarkliniken inte delar.

Relaterat material

Vidarkliniken varslar 17

Vidarkliniken stöter på nya problem

SLL på väg att bryta med Vidarkliniken

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev