Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

SLL-chef petas från post

Publicerad: 23 mars 2016, 14:16

Chefen för psykiatrienheten i Stockholms läns landsting petas. En uppgörelse med ett privat vårdbolag sköttes oprofessionellt.


Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

Det har tidigare avslöjats att Prima psykiatri tagit för mycket betalt från Stockholms läns landsting. Det rör ersättning på runt 450 000 kronor.

Trots detta fick företaget ett nytt stort tilläggsavtal med landstinget.

Nu har landstingets chefsjurist Ann Rundquist utrett hur överenskommelsen med Prima psykiatri har skötts från landstingets sida. Hon har bland annat tagit del av e-postmeddelanden från den ansvariga enhetschefen till ledningen för Prima.

I ett mejl angående en revision – som uppmärksammade den för höga ersättingen – skrev enhetschefen bland annat: ”Om jag inte kommer undan så kommer jag att säga att vi har en uppgörelse att återbetala det som vi anser är felregistrerat. Hoppas du är med.”

Prima gick med på ett förlikningsavtal om de fick en utökad beställning vid en annan klinik.

Ann Rundquist kritiserar karaktären på e-postmeddelanden, liksom att interna kommenterar från medarbetare inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen vidarebefordrats av enhetschefen.

Däremot påpekas att ingen otillbörlig omständighet påverkat förlikningsavtalets tillkomst.

– Jag ser mycket allvarligt på att utredningen kommit fram till att avtalet tagits fram på ett oprofessionellt sätt. Ansvarig enhetschef har informerats av sin närmaste chef att han inte kan fortsätta som enhetschef, men att han har kvar sin anställning i hälso- och sjukvårdsförvaltningen, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Barbro Naroskyin, i ett pressmeddelande.

Dagens Medicin söker enhetschefen.

Relaterat material

Turerna kring Prima fortsätter

Saftigt krav på återbetalning

Prima Liljeholmen får tilläggsavtal värt 40 miljoner

Nya återbetalningskrav kan vänta Prima

MIA WÄRNGÅRD

Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev