torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Specialenhet för självskadepatienter öppnar

Publicerad: 12 augusti 2019, 11:41

Cathrine Hagman Holmen är medarbetare med egen erfarenhet av självskadebeteende. Här tillsammans med Nina Pedersen, enhetschef självskadeenheten i Västra Götalandsregionen.

Foto: Pressbild

I dag, måndag, öppnar Sahlgrenska universitetssjukhuset en högspecialiserad enhet för patienter med allvarligt självskadebeteende.

Ämnen i artikeln:

Sahlgrenska universitetssjukhusetVästra GötalandsregionenRegion Jönköpings länRegion HallandRegion Värmland

Självskadeenheten startas med stöd av Västra Götalandsregionen. Tio vårdplatser finns för patienter med allvarliga problem, som gränsar till livshotande, och där tidigare psykiatrisk vård inte hjälpt. Traumabehandling, dialektisk beteendeterapi, DBT, och hög personaltäthet är grunden. Bland medarbetarna finns även tidigare självskadepatienter.

– Jag ska först och främst finnas där som stöd för patienten och visa att jag har varit i deras situation, säger Cathrine Hagman Holmen, en av de anställda med egen erfarenhet av självskadebeteende, enligt ett pressmeddelande.

För att få vård inom enheten krävs remiss från specialpsykiatrin inom Västra Götalandsregionen, Region Jönköpings län, Region Halland eller Region Värmland.

KATARINA EKSPONG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev