torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Spelad nervkollaps anmäls

Publicerad: 28 januari 2009, 14:54

Konststudenten som låtsades få ett nervsammanbrott har polisanmälts av personalen på psykakuten vid S:t Görans sjukhus i Stockholm.


Studenten från Konstfack betedde sig mycket aggressivt mot personalen när hon fördes in till den psykiatriska akutmottagningen på S:t Görans sjukhus i Stockholm i förra veckan. Beskedet om att hon spelade teater som en del i ett konstprojekt har väckt starka känslor bland de anställda.

Nu har sju av dem lämnat in en polisanmälan.

Enligt en ansvarig polis som Svenska Dagbladet har talat med misstänks konststudenten för falsklarm, misshandel, försök till misshandel, ofredande, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och oredligt förfarande. Brotten är så allvarliga att hon kan få fängelse om hon döms för dem.

Studentens lärare på Konstfack har varit medvetna om inriktningen på hennes examensarbete. Under de senaste dagarna har representanter för skolan uttalat sitt stöd för henne i olika medier.

Nu tar rektorn Ivar Björkman ett halvt steg tillbaka.

– Vi undersöker nu om institutionen har uppfyllt dels sitt juridiska ansvar, dels de krav som i dag ställs på etiskt eller moraliskt komplicerade projekt. Jag kommer därför att gå igenom detta tillsammans med högskolans jurist, berörda lärare och prefekten. Konstfack kommer inte att visa verk som tillkommit genom lagöverträdelser, säger han i ett pressmeddelande.

Relaterat material

Rydberg attackerar Konstfack

Student lurade vårdpersonal – fejkade nervsammanbrott

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev