Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag19.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Psykiatri

Terapisnack kan polisanmälas

Publicerad: 28 maj 2010, 11:01

Socialstyrelsen kommer sannolikt att polisanmäla sajten Terapisnack för att små barn erbjuds terapi.


Sveriges Televisions Aktuellt har granskat den välbesökta sajten och kunnat visa att olegitimerade experter erbjuder terapi till barn under åtta år. Det strider mot lagen om yrkesverksamhet på hälso- och sjukvårdens område, den så kallade kvacksalverilagen.

Efter tv-inslagen beslutade Socialstyrelsen att öppna ett tillsynsärende och att nästa steg skulle sannolikt bli att låta frågan gå vidare till rättsväsendet.

– Med reservation för vad som kan komma fram i utredningen: Baserat på det inslag som jag sett i Aktuellt så tycker jag att det här lutar mot en polisanmälan, säger Per-Anders Sunesson, chef för Socialstyrelsens tillsynsavdelning, till Sveriges Television.

Efter denna webbartikels publicering fälldes Aktuellt för bristande saklighet och bristande opartiskhet i sin rapportering om Terapisnack. Socialstyrelsen bestämde sig efter att ha granskat marknadsföringen på sajten att inte rikta någon kritik mot den. Åklagare, som fick saken på sitt bord av Socialstyrelsen, beslöt att inte inleda någon förundersökning.

Relaterat material

Psykologförbundet fördömer sajt som ger små barn terapi

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev