Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Turerna kring Prima fortsätter

Publicerad: 1 mars 2016, 10:27

Landstinget krävde tillbaka pengar från Prima Liljeholmen först efter granskning i media.


Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

Det rapporterar Sveriges Radio P4 Stockholm, som först tog fram nyheten att den psykiatriska vuxenmottagningen tagit för mycket betalt av landstinget men trots det fått ett stort tilläggsavtal värt miljoner.

De felaktiga utbetalningarna upptäcktes först vid en intern revision vid hälso- och sjukvårdsförvaltningen redan för ett år sedan, men det ledde alltså inte till några korrigeringar.

P4 Stockholm uppger att Conny Gabrielsson, chef för enheten för psykiatri i SLL, skriver följande till Primas vd i ett mejl efter att radion sökt honom för en intervju angående revisionen: ”Kolla nedan. Om jag inte kommer undan så kommer jag att säga att vi har en uppgörelse att återbetala det som vi anser är felregistrerat. Hoppas du är med.”

Prima går, enligt mejlkonversationen, med på ett förlikningsavtal om det får en utökad beställning vid en annan klinik.  I mejlkonversationen framgår vidare att landstingschefen försökte att rädda båda parter från en ”pinsam offentlig situation”.

Hälso- och sjukvårdsdirektören Barbro Naroskyin har gett landstingets chefsjurist uppdraget att utreda hur förlikningsavtalet kom till.

Dagens Medicin har sökt Conny Gabrielsson för en kommentar.

Relaterat material

Saftigt krav på återbetalning

Prima Liljeholmen får tilläggsavtal värt 40 miljoner

Nya återbetalningskrav kan vänta Prima

CHARLOTTA KJELLBERG

Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev