Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Psykiatri

Vårdare misstänks för brott efter dödsfall på psykakut

Publicerad: 11 februari 2009, 22:57

En landstingsanställd vårdare misstänks för brott efter ett dödsfall på den psykiatriska jourmottagningen i Karlstad förra året. Vårdaren har stängts av från sitt arbete.


Dödsfallet på psykakuten inträffade den 21 februari förra året. En patient uppträdde våldsamt och lades ned på golvet av personalen. Mannen slutade andas och dödförklarades två dagar senare, skriver Landstinget i Värmland i ett pressmeddelande.

Efter dödsfallet inledde polisen en förundersökning om händelsen. Nu har en vårdare som var med på platsen delgivits misstanke om brott. Vilken brottsrubricering det rör sig om är fortfarande oklart.

Landstinget i Värmland har stängt av den brottsmisstänkte vårdaren från jobbet. Till att börja med kommer mannen att vara hemma med lön i 30 dagar. Om han åtalas görs en ny prövning.

– I våra ögon tillhör personen fortfarande personalstyrkan. Men eftersom han nu är delgiven misstanke om brott är han avstängd från arbete, säger Bertil Larsson, biträdande divisionschef för psykiatrin i Värmland, i pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev