Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörelseorganen

Anders Andersson leder <BR>alliansens sjukvårdsgrupp

Publicerad: 13 oktober 2009, 12:44

Det blir en rutinerad landstingspolitiker från Kalmar som ska ta fram alliansens sjukvårdspolitik inför valrörelsen.


Anders Andersson (kd), landstingsråd i opposition i Landstinget i Kalmar län, utsågs i dag till ordförande för allianspartiernas arbetsgrupp för hälso- och sjukvård. Det är en av tio grupper som ska ta fram underlag för ett gemensamt valmanifest 2010.

– Det är naturligtvis mycket hedrande eftersom sjukvården är ett av välfärdens kärnområden. Sammansättningen i gruppen bestämdes av partiledarna vid deras Varbergsmöte för några månader sedan, säger Anders Andersson.

Han ska nu tillsammans med landstingsrådet Filippa Reinfeldt (m) i Stockholm, socialutskottets ordförande Kenneth Johansson (c) och Jonas Andersson (fp), regionråd i Västra Götalandsregionen, ta fram förslag som alliansen ska genomföra om den vinner valet nästa år.

Anders Andersson lyfter fram tre områden som han personligen ser som viktigast att prioritera: minskade köer, ett värdigt bemötande och förbättrad patientsäkerhet.

– Att korta köer har jag arbetat med i Kalmar och det är viktigt eftersom ökad tillgänglighet också ökar trovärdigheten för sjukvården. När det gäller bemötandet vet vi att ett gott bemötande har en oerhörd betydelse för patienternas upplevelse och möjlighet till tillfrisknande, säger Anders Andersson.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev