Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörelseorganen

Fysioterapeuterna JO-anmäler Region Stockholm

Publicerad: 15 september 2020, 07:57

Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

UPPDATERAD: Fackförbundet Fysioterapeuterna JO-anmäler Region Stockholm för brott mot lagen om ersättning för fysioterapi, Lof.


Ämnen i artikeln:

FysioterapeuternaRegion Stockholm

Fackförbundet skriver i ett pressmeddelande att de under året haft kontakt med ett trettiotal fysioterapeuter som avregistrerats ur regionens förteckning över fysioterapeuter verksamma enligt Lof, vilket gör att dessa inte får någon ekonomisk ersättning. Enligt fackförbundet har avregistreringarna skett utan giltig anledning, vilket skulle kunna vara ett lagbrott. Därför JO-anmäler förbundet Region Stockholm.

– På det sätt som Region Stockholm tillämpar avregistreringsbesluten strider mot de grundläggande principer som utmärker en rättsstat. Därför är det extra viktigt för oss som förbund att driva denna fråga, säger Dominika Borg Jansson, chefsjurist på Fysioterapeuterna i ett pressmeddelande.

”Vi har tagit emot Fysioterapeuternas JO-anmälan. Vi ska nu gå igenom anmälan för att därefter formulera ett svar till JO där vi sammanfattar vår syn på anmälan", skriver  Anna Ingmanson, avdelningschef för hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm i ett mejlsvar till Dagens Medicin.

Linda Berglund

Reporter

linda.berglund@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev