tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörelseorganen

Fysioterapeuterna tog tempen på framtiden

Publicerad: 17 maj 2016, 08:25

Stefan Jutterdal

Hallå där, Stefan Jutterdal, ordförande för Fysioterapeuterna, som nu presenterar resultatet av projektet ”fysioframtid”.


Vad är fysioframtid?

– På vår kongress i höst ska vi fatta beslut om vår framtida fackliga politik. Då ville vi ha en utåtriktad process. Därför har vi frågat 200 av våra medlemmar och 70 nyckelpersoner för svensk sjukvård om patienternas makt och sjukvårdens framtida utmaningar.

Kompetensförsörjning, jämlik vård och samordning pekas ut som tre av de stora utmaningarna för framtidens sjukvård. Visste vi inte redan det?

– Det kanske vi visste. Men det är viktigt att få det bekräftat för att veta att vi är på rätt väg. Och det är intressant att se skillnaderna i svaren mellan våra medlemmar och nyckelpersonerna i sjukvården. Om man till exempel tittar på digitalisering och patientcentrerad vård så finns det en större oro bland våra medlemmar för att det bara ska handla om vissa modeord utan innehåll.

Vad hoppas du att detta ska leda fram till?

– Jag hoppas att det kommer att leda till att både enskilda fysioterapeuter och vår organisation ska tas på allvar som några som vill vara med och utveckla vården.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev