Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörelseorganen

Hon föreslås ta över Fysioterapeuterna

Publicerad: 12 augusti 2020, 11:27

Cecilia Winberg är valberedningens förslag till ny ordförande för Fysioterapeuterna.
– Jag är glad och tacksam över nomineringen, säger hon.


Ämnen i artikeln:

FysioterapeuternaCoronakrisenLasarettet i Ystad

Nuvarande förbundsordförande Stefan Jutterdal meddelade på försommaren att han inte ställer upp för omval efter åtta år. Valberedningens förslag innebär att vice ordförande Cecilia Winberg tar ett kliv uppåt, om kongressombuden säger ja.

– Förbundet har en tradition av att rekrytera utifrån, så det är nytt, säger hon.
Cecilia Winberg är enhetschef vid rehabiliteringen på Lasarettet i Ystad och disputerade inom rehabiliteringsmedicin 2014.

Hon hoppas att kongressen ska ge förbundet mandat att fortsätta driva frågor om hållbarhet, både när det handlar om miljö och målen i Agenda 2030, men också ur ett yrkesperspektiv.

– Det handlar om hur vi som profession kan vara hållbara så att vi kan fortsätta arbeta ett helt yrkesliv och fortsätta utvecklas.

Coronapandemin har också byggt upp en rehabiliteringsskuld, både för personer som drabbats av covid-19, men också bland personer som fått sina besök uppskjutna när vården har ställt om.

– Man kan se en skillnad över landet när det gäller tillgång till rehabilitering. Det är en viktig fråga för oss. Tillgång ska ges efter behov inte utifrån var man bor eller var man kommer i från, säger Cecilia Winberg.

Fysioterapeuterna håller digital kongress 14–15 november.

Linda Berglund

Reporter

linda.berglund@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev