Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörelseorganen

Nyöppnad enhet hjälper cancerpatienter

Publicerad: 11 September 2019, 04:00

På Sahlgrenska universitetssjukhuset samarbetar reumatologerna Anna Rudin (längst till höger) och Inger Gjertsson med Max Levin, onkolog, på en nystartad mottagning där cancerpatienter som fått reumatologiska biverkningar av sina läkemedel ska få hjälp.

Foto: Carl Sandin/ Bildbyrån

Sahlgrenska är först med en särskild mottagning för patienter som får reumatiska besvär av banbrytande cancerläkemedel. Satsningar på patientgruppen görs även på fler håll.


Ämnen i artikeln:

SahlgrenskaSahlgrenska universitetssjukhusetNorrlands universitetssjukhusUniversitetssjukhuset ÖrebroKarolinska universitetssjukhusetLäkemedelMalignt melanomLungcancerReumatoid artrtitReumatismInflammatoriska tarmsjukdomar

– Det behövs ett tätt samarbete mellan reumatologer och onkologer för att kunna ta hand om de här personerna på bästa sätt, säger Anna Rudin som är överläkare i reumatologi

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev