Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörelseorganen

Region kan ta över privat verksamhet

Publicerad: 28 oktober 2015, 13:02

Medicin Direkt sköter i dagsläget en stor del av de dagkirurgiska operationerna av menisk- och korsbandsskador i Jämtland.

Foto: Thinkstock

Region Jämtland Härjedalen kan komma att ta över operationsverksamheten vid det privata vårdföretaget Medicin Direkt i Östersund.


Ämnen i artikeln:

Region Jämtland Härjedalen

Enligt ett pressmeddelande har regionen och Medicin Direkt nu gemensamt lagt in en viljeinriktning där avsikten är att operationsverksamheten ska kunna tas över under nästa år.

– Det vi vinner är i första hand en klart utökad operationskapacitet, vi får andra möjligheter att nyttja båda salarna på Campus fullt ut vilket är avgörande för att nå en bra effektivitet, säger Ulla Schill, ortopedchef i Region Jämtland Härjedalen, i pressmeddelandet.

Medicin Direkt har i dag två operationssalar på Campus i Östersund där företaget bland annat utför vissa ortopediska ingrepp åt Region Jämtland Härjedalen, totalt handlar det om mellan 500 och 600 operationer per år.

– Vi har opererat på Campus i Östersund sedan 2008 men vi är helt enkelt en för liten aktör på marknaden. Vi har problem att rekrytera operatörer till båda salarna, vilket innebär att vi har svårt att producera de volymer vi skulle behöva, säger Ulf Eldefors, Medicin Direkts verksamhetschef i Östersund, i pressmeddelandet.

Nu ska regionen och företaget gemensamt gå igenom de avtal som finns och regionen ska också utreda hur verksamheten skulle kunna bedrivas i de två operationssalarna innan något slutgiltigt beslut tas.

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev