söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörelseorganen

Reumatikerförbundet mörkade kompensation till Anne Carlsson

Publicerad: 17 maj 2016, 07:11

Anne Carlsson. Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Reumatikerförbundet betalade sin ordförande Anne Carlssons skatteskuld på över 200 000 kronor utan att berätta det för sina medlemmar.

Ämnen i artikeln:

Anne CarlssonReumatikerförbundet

Det var i samband med avslöjandet om hennes lägenhetsaffär för tre år sedan som Anne Carlsson, numer avstängd ordförande i Reumatikerförbundet, beskattades med 236 000 kronor. Hon hade bott gratis i en av förbundets lägenheter i sju år, utan att skatta för förmånen.

Och Reumatikerförbundet betalade även denna skatteskuld, berättar flera källor som Sveriges Radio Ekot varit i kontakt med.

– Hon fick kompensation efter ett styrelsebeslut. Hon skulle få ersättning för skatten på lägenheten, och då i form av pensionsersättning, säger förbundets generalsekreterare Leif Salmonsson.

Beslutet att betala Anne Carlssons skatt togs utan att informera Reumatikerförbundets medlemmar, och protokollet från mötet skickades aldrig ut till förbundsdistrikten. Därtill syns inte utbetalningen verksamhetsberättelserna, utan ersättningen till Anna Carlsson har bakats in i en summa som täcker pensionskostnaden för hela styrelsen.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev