onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörelseorganen

Uppsala universitet ska utbilda arbetsterapeuter

Publicerad: 27 november 2019, 07:26

Uppsala universitet vill starta ett treårigt utbildningsprogram för arbetsterapeuter. Foto: David Naylor

Uppsala universitet ska starta ett kandidatprogram för arbetsterapeuter.
– Roligt och stort, säger Ida Kåhlin, ordförande för Sveriges Arbetsterapeuter.

Ämnen i artikeln:

Region UppsalaUppsala universitetAkademiska sjukhuset

LB


Uppsala har enligt fackförbundet varit det enda universitet som ger läkarutbildning och som samtidigt saknat ett program för arbetsterapeuter. Nu har universitetet annonserat ut ett lektorat som ska kombineras med en befattning som arbetsterapeut vid Akademiska sjukhuset. I tjänsten ingår att bygga upp en ny treårig utbildning i arbetsterapi på kandidatnivå.

Universitetet vill ha helst ha en ”lärare med mångårig erfarenhet och en senior forskare med docentkompetens för att kunna säkra kvalitet i uppbyggnaden av vårt nya program”, skriver lärosätet i annonsen. Och beslutet är efterlängtat.

– Det har varit diskussioner fram och tillbaka sedan 70-talet om att det borde vara en utbildning vid Uppsala universitet, säger Ida Kåhlin.

Hon välkomnar beslutet, inte minst därför att både Region Uppsala och kommunerna i Uppland har haft stora problem att rekrytera arbetsterapeuter.

– Men det är brist på arbetsterapeuter över hela landet, både i regiondriven och kommunal verksamhet, så att få ett tillskott med ett helt utbildningsprogram är jättevärdefullt för oss. Fler grundutbildningsplatser har varit ett prioriterat område för förbundet.

Något datum för när utbildningen ska starta framgår inte av annonsen.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev