Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörelseorganen

Utpekade läkare slår tillbaka

Publicerad: 14 september 2009, 11:33

De nio ortopeder som har knäckt extra på den egna kliniken känner sig orättvist utpekade av ledningen för NU-sjukvården.


Förra veckan gick NU-sjukvården ut med nyheten att nio anställda läkare på ortopedkliniken i Uddevalla jobbat extra på sin egen arbetsplats via ett bemanningsföretag. Det strider mot Västra Götalandsregionens regler. Arrangemanget godkändes av en verksamhetschef som nu har valt att lämna sitt uppdrag.

Efter avslöjandet har sjukhusdirektören Sten Axelsson riktat offentlig kritik mot de inblandade. Nu känner sig de nio ortopederna orättvist behandlade. Enligt dem själva är de helt fria från skuld eftersom de hade fått grönt ljus av chefen.

– Det som har upprört oss är att ledningen har gått ut i media och beskyllt läkarna för oegentligheter innan de själva vet hur reglerna ser ut och innan de har tagit kontakt med de berörda läkarna, säger Läkarförbundets lokala representant Lars Ejerhed till lokaltidningen Bohusläningen.

NU-sjukvårdens personalchef Peter Larsson hänvisar till att de nio läkarnas agerande ska utredas. Han är inte beredd att be om ursäkt.

– Det klarläggande som jag kan ge nu är att det inte ska falla någon skugga på hela ortopedläkarkåren. Det här är ett avgränsat problem för de nio som berörs, säger han till Bohusläningen.

Relaterat material

Överläkare hyrde ut sina kollegor till den egna kliniken

Anställda läkare tilläts jobba extra på egna arbetsplatsen

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev