Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Smärta

Anestesiologerna sexigast enligt danska vårdanställda

Publicerad: 4 december 2009, 13:07

Anestesiologerna sexigast enligt danska vårdanställda

Foto: Foto: Photos.com

Anestesiologerna vinner på charmen, sexappealen och sina färdigheter som älskare.


Åtminstone enligt den högst ovetenskapliga undersökning som Dagens Medicins systertidning i Danmark gjort.

Där utses just anestesiologerna till sjukhusens sexigaste, en specialitet som får både medicinstudenternas, sjuksköterskornas och läkarnas hjärta att slå lite snabbare.
Dagens Medicin i Danmark har frågat 585 personer, varav 234 läkare, 86 sjuksköterskor, 77 medicinstuderande och 188 inom andra yrkeskategorier i hälso- och sjukvården, om olika läkartyper.

På andra plats kom ortopederna.

– Vi är medicinens actionhjältar. Ortopeder är kända för att ha små hjärnor och stora händer, och vilken kvinna faller inte för det? frågar sig Frank Farsö Nielsen, överläkare på den ortopedkirurgiska kliniken på Århus sjukhus.

Men trots det – eller kanske just därför – är det nästan dubbelt så många bland både läkare, sjuksköterskor och medicinstuderande, som föredrar att ha en anestesiolog som älskare, framför en ortoped. Enligt de svarande tycks anestesiologerna ”osa” av både charm och sex. På en punkt får dock anestesiologerna bottenbetyg. De anses inte ha ett dugg äktenskapspotential.

På tredjeplats kommer barnläkarna. Inte lika sexiga som anestesiologerna kanske, men i gengäld anses de attraktiva både som älskare och äktenskapspartners.

Sistaplatsen går till psykiatrerna. Framför allt fick de dåligt betyg av sjuksköterskorna, som ansåg att läkare inom denna specialitet tycks sakna det mesta, allt från humor och intelligens till sexappeal och äktenskapspotential.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev