Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Smärta

Iva-sjuksköterskor kräver minst 32 000 i lön

Publicerad: 8 oktober 2015, 10:39

”Vi anser att intensivvårdssjuksköterskor bör ha minst 32 000 kronor i grundlön”, skriver debattörerna.

Foto: Photos.com

I ett öppet brev till SLL kräver 15 av Vårdförbundets förtroendevalda intensivvårdssjuksköterskor på Karolinska bättre villkor.


Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landstingKarolinska universitetssjukhuset

I ett öppet brev till SLL kräver 15 av Vårdförbundets förtroendevalda intensivvårdssjuksköterskor på Karolinska bättre villkor.

Brevet publicerades i dag, torsdag, som ett debattinlägg på Dagens Arena och är även publicerat på Vårdförbundets webbplats. I brevet, som är ställt till Stockholms läns landsting, skriver intensivvårdsjuksköterskorna bland annat att deras arbetsinsats och kompetens inte värderas rätt och att de befarar att antalet vakanser på Karolinska universitetssjukhusets intensivvårdsavdelningar kommer att öka.

De skriver också att det är anmärkningsvärt att den kompetensmodell som finns på sjukhuset ännu inte har införts för alla intensivvårdssjuksköterskor.
I slutet av brevet skriver intensivvårdssjuksköterskorna att de bör ha minst 32 000 kronor i grundlön och att lönespridningen måste öka med minst 10 000 kronor. De poängterar också att många specialistsjuksköterskor kan gå till andra verksamheter än akutsjukvård och där få betydligt högre lön och bättre arbetstider.

”Som specialistsjuksköterskor i intensivvård och förtroendevalda för Vårdförbundet vid Karolinska universitetssjukhusets intensivvårdsavdelningar kräver vi att detta genast rättas till. Kompetensmodellen måste snarast införas och lönerna måste omedelbart ses över.”

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev