fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Smärta

Läkarstudent stängs av efter olämpliga mejl

Publicerad: 24 maj 2019, 12:26

En läkarstudent stängs av från utbildningen efter att ha mejlat ett flertal av sina klasskamrater opassande mejl.

Foto: Getty Images

Efter att ha mejlat ett 20-tal medstudenter om att han mår dåligt och behöver någon som håller honom i handen, har en läkarstudent portats från utbildningen.

Ämnen i artikeln:

Linköpings universitet

Petra Hedbom

petra.hedbom@dagensmedicin.se


Det är Kammarrätten i Stockholm som slagit fast att den manliga studenten ska avskiljas från utbildningen, rapporterar Läkartidningen. Beslutet togs upp i Kammarrätten efter att Högskolans avskiljandenämnd i oktober förra året avslagit en begäran från Linköpings universitet om att läkarstudenten skulle avskiljas från sina pågående studier.

Enligt Läkartidningen ska studenten ha närmat sig flera unga kvinnor i sin klass genom att skicka mejl där han berättade att han inte mådde bra. Han bad dem också att krama honom och hålla hans hand, något som upplevdes obehagligt av kvinnorna.

Universitetet ska, innan de vände sig till avskiljandenämnden, ha avrått studenten från att fortsätta sin utbildning eftersom man bedömde att det fanns en påtaglig risk för psykisk skada hos de kvinnliga studenterna och även hos de patienter han mötte.

Studenten själv anförde till nämnden att han aldrig skulle vilja ska någon.

Beslutet om avslag i Högskolans avskiljandenämnd överklagades först till Förvaltningsrätten i Stockholm och sedan överklagades förvaltningsrättens dom till kammarrätten. Både instanser ger Linköpings universitet rätt.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev