Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Smärta

Landsting i skottgluggen efter färjeolyckan vid Nynäshamn

Publicerad: 24 juli 2009, 13:28

Landsting i skottgluggen efter färjeolyckan vid Nynäshamn

Foto: Ilija Batljan (s).

Efter färjekollissionen utanför Nynäshamn får Stockholms läns landsting hård kritik för bristande krisberedskap.


Det var på förmiddagen i går som två Gotlandsfärjor krockade i vattnet utanför Nynäshamn. Tio personer skadades och tre fick föras till sjukhus, enligt uppgifter från rederiet Destination Gotland.

Efter olyckan sammanträdde Nynäshamns kommuns särskilda grupp för psykiskt och socialt omhändertagande, Posom. Normalt ingår representanter för sjukvården i kommunernas Posom-grupper, men i Nynäshamn finns Stockholms läns landsting inte med. Det ser kommunstyrelsens ordförande Ilija Batljan (s) som en stor brist.

– Vi hade från kommunens sida mycket erfaren personal som råkade jobba då och som visste vem man ska arbeta med från landstingets sida, men krishantering ska inte hänga på slumpen. Det måste vara inövat och förberett, säger han till TV4:s Nyheterna.

Enligt Ilija Batljan har Nynäshamns kommun legat på för att få landstinget att utse representanter till Posom-gruppen. Att det inte har hänt något ser han som ”ofattbart”.

– Det är inte bra att landstinget hanterar det så oprofessionellt. Det enda jag kan se är att det måste finnas brister i styrningen och ledningen av Stockholms läns landsting, säger han till TV4.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev