Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Smärta

Ont om kontor stör läkare

Publicerad: 14 April 2008, 11:42

Sjukhusläkare i Storbritannien klagar på att bristen på bra kontorslokaler bland annat äventyrar patientsekretessen.


Det är The British Medical Association, BMA, som genomfört en enkät bland 600 sjukhusläkare över hur de upplever tillgången till bra kontorslokaler på sjukhusen.

Sex av tio tillfrågade ansåg att bristen på skrivbordsutrymme och datorer var så allvarlig att den försenade viktiga arbetsuppgifter för läkarna, skriver brittiska BBC.

En läkare berättar för BBC att hon arbetat på en avdelning med endast en dator. Läkarna var tvungna att stå i kö för att kunna använda datorn, och när så många trängdes kring datorn blev även patientsekretessen lidande.

Många läkare ansåg också att situationen successivt blivit sämre.

En anledning som anges till den försämrade situationen är att antalet läkare i Storbritannien ökat kraftigt de senaste åren.

– Läkare hanterar känslig information och behöver utrymme för privata samtal med såväl patienter som kollegor, säger Jonathan Fielden, BMA, till nyhetskanalen.

Även i Sverige har sjukhusläkare höjt rösten för bättre tillgång till egna kontorslokaler. Bland andra Upplands allmänna läkareförening har slagits för ostörda arbetsplatser för läkare, se Dagens Medicin nr 47/07.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev