Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Smärta

Prestationslön och slopad karens med de rödgröna

Publicerad: 1 september 2010, 11:27

Prestationslön och slopad karens med de rödgröna

Foto: Foto: Photos.com

Val 2010 Rätt till heltid, prestationslönetillägg och slopad karensdag vid allvarlig risk för smittspridning, det vill de rödgröna partierna i Stockholms läns landsting införa.


I de rödgröna partiernas uppgörelse om personalpolitiken i Stockholms läns landsting trycker man på den enskilde medarbetarens rätt till heltid.

Ofrivilligt deltidsarbete ska inte förekomma i landstingets verksamheter och de som vill gå över till heltid ska ha rätt att göra det, skriver (S), (V) och (MP) i ett gemensamt manifest.

– Jag har redan visat i Nynäshamn att det både är möjligt och lönsamt att erbjuda alla som vill heltidstjänster, säger oppositionslandstingsråd Ilija Batljan (S) i ett pressmeddelande.

De rödgröna vill också slopa karensdag vid händelse av influensautbrott som till exempel kräksjuka, och införa prestationsrelaterade lönetillägg kopplade till verksamhetens mål.

Vidare vill de rödgröna att landstinget inrättar ett bemanningscentrum, ha en översyn av specialistutbildning av sjuksköterskor, samt genomföra en samordning av ST-tjänster för att möta upp behoven av specialister.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev