Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Smärta

Svenskt sjukhus skickar utrustning till Kenya

Publicerad: 11 januari 2008, 13:07

Oroligheterna efter valet i Kenya har lett till att många människor skadats och dödats. För att bistå sjukvården skickar Universitetssjukhuset i Linköping nu kirurgiska instrument till ett sjukhus i landet.


De våldsamma oroligheterna som brutit ut i Kenya efter valet i landet har fått till följd att sjukhus nu översvämmas av människor som skadats i våldsamheterna.

Ortopeden Christer Andersson på Universitetssjukhuset i Linköping besökte i december ett sjukhus i staden Eldoret och har sedan dess haft kontakt med sjukhuspersonalen.

– Sjukhuset är normalt överbelagt, oftast är det två patienter som använder samma säng. Efter oroligheter i samband med valet har patientantalet ökat och ett hundratal svårt skadade patienter har kommit in, säger han i ett pressmeddelande.

Efter att ha gått igenom förråden på ortopedkliniken har Christer Andersson lyckats skaka fram ett 30-tal instrument som inte längre används på sjukhuset. Dessa har nu skickats till Kenya och sjukhuset i Eldoret.

Christer Andersson uppmanar andra sjukhus i Sverige att på liknande sätt gå igenom sina förråd och skicka eventuellt överskott för att bistå kollegorna i Kenya.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev