Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Urologi

SLL ser över ersättningarna för vårdval urologi

Publicerad: 6 oktober 2016, 14:40

Foto: Thinkstock

Läkare, patientorganisation och privata mottagningar har varnat för kaos inom vårdval urologi i Stockholm. Nu ska landstinget se över ersättningarna.


Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landstingVårdval

Bara en av länets privata mottagningar har anmält intresse för vårdval specialiserad urologi, som ska börja gälla i november. Orsaken är enligt mottagningarna att ersättningarna har sänkts så mycket att verksamheten inte går ihop. Kitty Kook Wennberg, avdelningschef för somatisk specialistvård inom landstinget, har sagt till Dagens Medicin att ersättningarna är rimliga – men nu ska de ändå ses över.

”Hälso- och sjukvårdsförvaltningen hoppas att eventuella förändringar i prisnivåer ska leda till att fler ansökningar kommer in”, skriver landstinget på sin sajt på torsdagen.

Dagens Medicin frågade Kitty Kook Wennberg, via landstingets presstjänst, varför de ser över ersättningarna först nu när deadline för att söka vårdvalet var i juni. Redan då varnade bland andra landstingets egen specialistsakkunnig inom urologi för att intresset bland de privata mottagningarna skulle vara lågt.

– Vi hade hoppats att fler skulle ansöka. Tillsammans med vårdgivarna kommer vi nu att gå igenom de olika ersättningarna i vårdvalet, sedan för vi en kontinuerlig dialog med akutsjukhusen, så att de har beredskap att höja kapaciteten efter årsskiftet om inte tillräckligt många vårdgivare hinner ansluta sig, skriver Kitty Kook Wennberg som svar.

Relaterat material

Vårdval urologi i Stockholm på väg att haverera

Chef på urologen: ”Det blir kaos”

ISABELLE BECKMAN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev