Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Urologi

Uppsagd läkare i Jämtland får stöd av kollegor

Publicerad: 22 januari 2008, 13:33

I förra veckan sades läkaren upp på grund av samarbetsproblem. Nu får han stöd av ett antal kollegor på kvinnokliniken på Östersunds sjukhus som kräver att landstinget omprövar sitt beslut.


I november 2005 sades en läkare upp från sin tjänst vid kvinnokliniken på Östersunds sjukhus. Enligt Jämtlands läns landsting hade läkaren visat bristande omdöme och självkontroll och ska vid flera tillfällen ha bemött både personal och patienter på ett oacceptabelt sätt.

 Läkaren accepterade dock inte uppsägningen utan jobbade på som vanligt i väntan på att tingsrätten skulle pröva beslutet. För drygt en månad sedan, i december 2007, kom tingsrättens dom: att uppsägningen ska ogiltigförklaras och landstinget betala ett skadestånd till läkaren på 50 000 kronor.

 Jämtlands läns landsting valde att inte överklaga domen. I stället sades läkaren upp med omedelbar verkan med hänvisning till samarbetssvårigheter. I och med detta tvingas landstinget även att betala läkaren ett än högre skadestånd än tingsrättsdomens 50 000 kronor.

Vid ett möte i går, måndag den 21 januari, samlades en fjärdedel av personalen på kvinnokliniken för att uttrycka sin sympati för läkaren. De kräver nu att landstinget omprövar beslutet att säga upp läkaren, skriver Östersunds-Posten.

Relaterat material

Landsting får bakläxa för uppsägning av läkare

Jämtlands läns landsting överklagar inte  läkardom

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev